Esti sábado voy falabos querios collacios de un nuevu restaurante en la ciuda del culo mollau (xixón) queda al llau xustu de el Corte Inglés,sólo teneis que salir de la sección de gallumbos,cruzar la calle y el metre que vos reserva mesa ya ta esperando por vosotros pa llevabos al sitiu en cuestión. Como la mesa tovía nun taba prepará el cocineru tuvo el datalle de llevamos a conocer una vinoteca nueva que había ellí de llau y en la que pudimos degustar unos vinarros que se me tiraron a les pates na más mollar los morros.Sobre les 20:30 Zulú ya taba el sitiu preparau en forma y entos tiremos pa yá como tiros pues teníamos la mio pichona y yó ganes de probar la gastronomía local. El sitiu ye grande de cojones,tien vistes de puta madre a un jardincin en onde si me apures un poco salir a tomar el café y fumar un cilindrin después de la fartura. Antes de jalar sirvieronmos un tente en pie acompañau de unos frutucos secos y unes patatuques a la esencia de el olivo y pa enrriba teníemos internet gratis por si mos apetecía ver unos videos de esos de you-tube. Sale el CHE-fffffff y dizmos que tol mundu a la mesa que la carne ta al puntu. -Carne?? (dixi yo),pero nun veniemos a comer mariscu?? -Trankilu castrón que el mariscu ye pa otra ocasión equí la especialida ye el solomillu de ternera a la pimienta (dizme la neña) .Total que me siento en una mesuca grande en forma y con una mantelería de pízcara en culo sirvome un poco de vino y espero la comida. De entrante una tablina de ibéricos debidamente cortaos,bien sin más,acompañaos de un protos que me paecio bonu tanto en nariz como en boca,llega el platu fuerte,solomillo de ternera a la pimienta con pimientos y crujiente de patata que taba AMAZING en su puntu y la calidá de la carne yera de primera,desfaciaseme na boca -Ostia nena!!! esto ta per bono,casi que toy a puntu de sufrir un paru prepucial. De postre una tartina casera de chocolate,coco y galleta muy buena pero que a la nena nun-i prestó mucho porque el coco nun y mola en exceso pero como nun se notaba mucho pues comio tarta a restallar. Café de pota,Xb 15 años,música ambiente a escoger por cortesía de Dj-KPELO. Prestomos tanto la cena que tuvimos que rogallos a los dueños del chigre en cuestión que nos acompañasen a fartucamos de cacharros per xixón y aceptaron encantaos.Minutu y resultau:cinco de la mañana,taxi y pa casa a pigaciar un poco pa quitar lo más gordo que mañana el dueñu tenía que dir a votar a primera hora. A destacar que los dueños de la fonda tuvieron sus más y sus menos por temas conyugales y esi tira y afloxa prestaronme como un caramelu a un tontu,claro que yó también metía baza to lo que podía. Bravísimo Ché y Ana,la cena fue maravillosa y la velada inolvidable,ojalá que podamos volver a repetir más amenudo y a los que tovía nun fuisteis a velos,pues os tais perdiendo el auténticu descubrimientu culinariu de esti añu.
2 comentarios:
Que decir, pues que comensales de este nivel y clase da gusto. No me dejaron nada en los platos, casi ni los tuvimos que pasar por el agua. Eso si la proxima vez tomamos nota y nada de COCO, PIMIENTOS ni BOLITAS de PIMIENTA NEGRA.
Respecto al tema de repetirlo contar con nosotros para cuando querais.
Ya sabeis que ni el clima nos para, jejejeje.
Bueno un saludo y muchas gracias por todo.
Nos vemos.
Jeje, si ya decía yo que lo del coco se podía omitir en la crónica. Estaba todo buenísimo, incluída la tarta.
La próxima toca en Avilés. Ya vamos preparando la mortadela...
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