martes, 26 de enero de 2010

SI AFOGAMOS EL PITU NUN SALIMOS DEL CHAPAZAL!!!



Esta foto pa David,Iván y to los que andais comiendo basura per ahí...


Y esta otra pa los fans de la fabada




Ya vos lo tengo dicho guajonos,to en excesu ye per malo,el vino en exceso,la droga en exceso,la comedia en exceso etc...

Como no sólo de dir al monte vive el compango bajo cero pues esti finde aprovechando el tiempu ficimos un poco de gastroturismo.
Tabemos enteraos que en la Foz de Morcín tenía llugar el certamen del quesu afuega´l pitu y en sin cabilar daqué plantemosmos como tiros ellí.
Primera misión: Aparcar la máquina. -Onde vamos aparcar castrón?? (lloraba la mio reina). -Nun te apures wapetona que tantos años diendo a les fiestes de pru tien que notase a la hora de topar sitiu pa aparcar . La mejor máquina diseña en el mondu (dicese de la mio cabeza) trabayaba a tope de mega bites pa topar sitiu pa aparcar,que si vamos per equí,que si vamos per esta calle que si vamos metenos ellí que nun va ni el tato... Total que aparquemos como titanes detrás justo de la carpa onde llera el certamen,eso si,tuvimos que hinchar los flotadores pa salir del coche porque menudu chapazal oyisti, el barro y el agua por los tobillos,menos mal que como soy un paisanu precabiu ya había oteao que había un tractor cerca por si tenía que sacanos el pepino remolcándolu.
-Vaya cantidá de xente castrón!!!
-Después dicen que hay crisis bombón si aquí debe tar hasta Jose el de Paquita.

Probemos to los quesos que había porque claro,antes de mercar,hay que degustar,llueu reguemoslo con unos buenos caldos de pita y pa terminar la degustación un poco miel y pan de centenu. Cuando nos quisimos dar cuenta ya habiemos pulio 30 pavos entre quesu,miel y pan.
LLueu vimos la entrega premios y una charla que daba un tal Jose Andrés que por lo visto ye un cocineru muy conociu,eso dicien los entendios que ellí taben. Viendo que la charla diba pa llargu optemos por dir tomar otru caldu hasta otru chigre y llueu arranquemos haber onde nos daben de comer. Comimos cerca de Uvieu,nun doy nombres porque la publicidá hay que pagala ,unes fabes y un tortu de maiz con pisto,arroz con llechi,tarta de quesu etc...
Pasaos unos días de reflexión digobos que lo único malo de esti viaxe ye que tengo que dir a llavar el coche porque paez que acaba de llegar del Dakar y que el barro tendré que quitalo con maceta y cortafrios.

Dexobos que ya me tan echando de la zona wifi.

1 comentario:

Unknown dijo...

Ualaaaaaa
Hoy nosotros también tenemos jornadas gastronómicas en viejis´bar.
Yo llevaré champiñón relleno, patatas alioli, brochetas de pollo-queso-piña-mebrillo y morcilla de león...
A ver con lo que nos sorprende el resto...
Muassss